Pressmeddelande 2014-06-16

Förenade Liv vinner affär med Ikea Sverige

Förenade Liv har vunnit en upphandling om att försäkra medarbetare i Ikea Sverige. Det är en frivillig gruppförsäkring som ska hjälpa bolagets medarbetare och deras familjers ekonomi och hälsa om något händer.

Ikea har av tradition satsat på att erbjuda sina anställda en bra försäkringslösning och har valt Förenade Liv till att bli ensam leverantör av samtliga produkter i detta gruppavtal.

- Vi skräddarsyr lösningar tillsammans med våra partner utifrån deras unika behov och därför är vi stolta och glada över att ha fått detta förtroende av Ikea, säger Lena Wikström, chef Förmedlad affär Förenade Liv.

 Förenade Liv erbjuder gruppförsäkring som komplement till avtalsförsäkringar. Eftersom det rör sig om många försäkrade blir både priset och hälsokravet lägre än för den som tecknar individuell försäkring. I avtalet med Ikea ingår bland annat olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och barnförsäkring.

- Ikea har 12 000 medarbetare i Sverige och vi ser en framtida potential i att få erbjuda bolaget fler försäkringar. Vi har lång erfarenhet av gruppförsäkring och ser fram emot ett bra samarbete med Ikea, säger Lena Wikström.

Avtalet träder i kraft den 1 november 2014 och gäller under tre år.

-Efter en omfattande och gedigen upphandling, där de största gruppförsäkringsbolagen i Sverige offererat, väljer Ikea Förenade Liv för att vi får bra omfattning till bäst pris och generösa konverteringsvillkor, säger Jon Birgersson, processowner Pension&Insurance Ikea Sverige.

Ikea var vid utgången av 2013 representerat i 42 länder med 345 varuhus och omsatte cirka 265 miljarder kronor. Hela koncernen har i dag cirka 151 000 medarbetare

För mer information
Lena Wikström, Chef Förmedlad affär, Förenade Liv, tel 08 700 42 23 Birgitta Hammarström, pressansvarig Förenade Liv, tel 08-665 0634, 0734-393337