"Det var som en dröm!"

Åsa fick en rehabiliteringsresa till Gran Canaria

Det tekniska handelsbolaget Ahlsell är ett av de företag som försäkrat sina anställda hos Förenade Liv. Tack vare återbäringssystemet kan Ahlsell bygga ut försäkringsskyddet med fem dagars rehabilitering på Gran Canaria.

I paketet, som Förenade Liv erbjuder med Svenska Re, ingår såväl resa, reseförsäkring och boende, som ett specialistteam och ett individuellt rehabiliteringsprogram.

– Hela vistelsen var väldigt bra anordnad från boende och mat till själva rehabiliteringen, säger Åsa, innesäljare på Ahsell som fick nytta av rehabiliteringen efter en ryggskada.

Hon berättar att det var hennes närmaste chef som väckte tanken till rehabiliteringen.

När hon tog kontakt med Försäkringskassan tyckte även hennes handläggare att det var en god idé. I god tid innan den fem dagar långa vistelsen fick hon hjälp av en sjuksköterska hos Svenska Re för att på bästa sätt planera behandlingen.

– Sjuksköterskan följde upp min rehabilitering någon månad efter att jag kom hem. Svenska Re kontaktade även min läkare hemma. Resan har verkligen varit positiv för mig. Det är ju nästa som en dröm - har jag verkligen varit iväg på detta?

Men rehabiliteringen var långt ifrån en semester, menar hon. Varje dag var fyllt av aktiviteter, bland annat egen träning, gruppgymnastik på land, vattengympa och föreläsningar. Väl hemma igen har hon fortsatt sin rehab, och även fått en del nya vänner.

– Det var en fin sammanhållning mellan oss som var där. Några av oss håller fortfarande kontakten - vi hjälper och peppar varandra.