”Fick ett jättebra bemötande och vård direkt”

Helt plötsligt försvann synen på Kenneths ena öga.
 Beskedet från sjukhuset: Det kan vara cancer – men du måste vänta i några månader innan du får veta. 
Då kontaktade han Förenade Liv – och fick röntgen och vård direkt.

– Jag fick verkligen ett jättebra bemötande, säger han.

I mars var mardrömmen ett faktum. Synen på Kenneths öga blev grumligare och grumligare – och helt plötsligt blev det i stort sett svart. Efter en akutfärd till lasarettet väntade ett par dagar med kontroller och sedan en färd till Göteborg. Då gjordes en operation för att få se vad det handlade om, om det var en tumör, blödning eller något annat. Efter magnetröntgen och vävnadsprov visade det sig att det inte handlade om en tumör, utan att det var en blödning.

– Men exakt hur den har uppkommit vet man inte riktigt, och det får vi nog aldrig veta heller, säger Kenneth, som nu har börjat få tillbaka synen.

"Skulle fått vänta i tre månader"

Kenneth har fått relativt snabb behandling, men det var inte någon självklarhet. Hade det inte varit för Förenade Liv hade hans mardröm varit betydligt värre.

– Först ringde jag ju den vanliga vården och fick en remiss. Men då skulle jag ha fått vänta i tre månader för en magnetröntgen, och sedan kanske en månad till för en remiss. Det hade ju dragit ut på pinan längre för att få veta om det var cancer eller inte, säger han, och fortsätter:

– Nu gick det ju mycket snabbare. Jag ringde Förenade Liv och lämnade ut jobbet till en planerare. Sedan kom det en remiss och jag fick tid på några veckor.

"Det var bara att skicka in kvitton så kom pengarna"

Förutom en betydligt snabbare vårdprocess var även pengarna han fick viktiga.

– Jag fick ju betalt för resorna, det ingick i försäkringen. Det kostade ju multum ett tag då jag var tvungen att åka tåg, sjuktaxi, spårvagnar och sånt. Det drar iväg om man är i Göteborg flera gånger i veckan. Men det gick jättefort, det var bara att skicka in kvitton så kom pengarna, säger Kenneth.

Vad tycker du om bemötandet du fick hos Förenade Liv?

– Jättebra. Tjejerna jag pratade var jättegoa. Jag ringde, sen gick det några dagar så var alla lappar hemma hos mig.

Fler historier

Jag fick ersättning från en försäkring jag inte visste att jag hade.”

Läs Helenas Historia

”Jag har kunnat unna mig sådant som aldrig hade gått med bara en sjukpension.”

Läs Gunillas historia