Fick ersättning från en försäkring hon inte visste om

I maj började Helena få ont i magen. Och i augusti kom beskedet – hon hade drabbats av livmoderhalscancer. 

– I dag har jag helt andra perspektiv på livet, berättar hon.

Någonstans förstod Helena att hon hade drabbats av något allvarligt.

– Jag fick plötsligt ont i magen och fick gå på cellprovtagning på vårdcentralen. I augusti kom beskedet om att jag hade fått cancer, säger Helena Perlerot.

Kördes till Linköping – varje dag

Det blev början på en kämpig period. Under fem veckor fick hon 25 yttre strålbehandlingar, fem inre strålbehandlingar och fem cellgiftsbehandlingar.

– Jag var helt orkeslös och kände mig väldigt liten. Min man körde mig till universitetssjukhuset i Linköping varje dag, det blev totalt 600 mil, säger Helena.

I november avslutade hon sin behandling. Sedan följde en tid som handlade om att bygga upp kroppen igenom efter allt den hade utsatts för. Det blev mycket motion, bra mat och kvalitetstid med nära och kära.

Försäkringen hon inte visste hon hade

 En dag gick hon och maken igenom ekonomin för att se hur den påverkades av Helenas sjukskrivning. Genom sitt fackliga engagemang har hon haft försäkringar hos Förenade Liv sedan 90-talet, och på ett papper stod det om en diagnosförsäkring.

– Diagnosförsäkringen visste jag faktiskt inte om att jag hade, det upptäckte vi av en slump, säger Helena.

När Helena var i kontakt med Förenade Liv fick hon besked om att hon kunde få 30 000 kronor i ersättning tack vare sin försäkring. I januari visade det sig dessutom att behandlingen hade hjälpt.

– Det var en helt fantastisk känsla. Vi firade med jubel och champagne. Den dagen kommer jag alltid att fira från och med nu, det blir som en extra födelsedag.

Att samtidigt få pengar från Förenade Liv beskriver Helena som dubbel glädje.

– Först tänkte jag att det kändes konstigt att jag skulle få pengar för att jag hade haft cancer. Men samtidigt blev vi glada. För ersättningen ska vi åka på semester med hela familjen till Cypern. Det är vad vi behöver nu, att få vara tillsammans. Familjen är det viktigaste för mig, säger Helena.

Fler historier

”Jag har kunnat unna mig sådant som aldrig hade gått med bara en sjukpension.”

Läs Gunillas Historia

”Utan Förenade Liv hade min mardröm varit betydligt värre.”

Läs Kennets historia