"Nu är jag inte orolig för framtiden"


När Gunilla skulle sjukpensioneras hade hon ingen aning om att hon kunde få ersättning – tills kundtjänsten på Förenade Liv berättade det för henne.
 Nu kan hon äntligen köpa ett körkort till sin son, och behöver inte oroa sig över matkostnaderna.

När Gunilla började jobba på ett nytt arbete gick hon med i facket och fick automatiskt en sjukförsäkring i Förenade Liv.

– Jag var med om en trafikolycka när jag var ung och har så pass mycket men från den att jag aldrig hade klarat en hälsoprövning hos ett vanligt försäkringsbolag.

"Kundtjänsten är underbar"

Flera år senare var hennes skador så allvarliga att Gunilla inte kunde fortsätta jobba.
– Hade jag då inte haft försäkringen genom facket så hade jag inte haft någon sjukförsäkring, vad hade hänt med mig då?

När hon kontaktade Förenade Liv fick hon reda på att hon hade möjlighet att få ut en engångssumma som en komplettering till hennes sjukpension. Det hade hon inte haft en aning om.

– Kundtjänsten är underbar. De talade om för mig vad försäkringen innebar, för det är inte alltid så lätt att förstå. Man märker verkligen att de tänker på ens bästa, för om de inte hade sagt till mig hade jag inte vetat att jag kunde få ersättning. Men – pang, boom och så hade jag massor av pengar på mitt konto.

Har nu pengar till riktig mat

Innan hon fick reda på att hon skulle få ut försäkringspengar på sin sjukförsäkring hade Gunilla 7 500 kronor i sjukpension varje månad. Det skulle räcka till att försörja både henne och hennes två barn. Lyckan när hon fick ut pengarna från sin sjukförsäkring var fullständig.
– Det var helt otroligt. Nu behöver jag inte undra om jag har pengar till riktig mat hela månaden på ett långt tag.

"Inte orolig för framtiden"

Gunilla upprepar flera gånger att hon bara har goda erfarenheter av personalen på Förenade Liv. Och framtiden ser ljus ut.
– Nu har jag haft råd att betala min sons körkort och kunnat unna mig sånt som jag aldrig hade kunnat på bara en sjukpension. Hade jag inte haft den här försäkringen hade jag fått vända på slantarna hela tiden. Men nu kan jag inte påstå att jag är orolig för framtiden. Mitt liv hade kunnat vara betydligt fattigare.

Fler historier

”Jag fick ersättning från en försäkring jag inte visste att jag hade.”

Läs Helenas Historia

”Utan Förenade Liv hade min mardröm varit betydligt värre.”

Läs Kennets historia